UlrikaD22Ulrika släpper bok
om 5:2-dieten
Den nya 5:2 dieten är såväl omdiskuterad som snabbt växande intressemässigt i Sverige. Det har inte minst kostrådgivaren och hälsoprofilen Ulrika Davidsson fått erfara. Hennes kokbok med recept, tips och råd för att enkelt följa dieten har haft ett stort förhandsintresse och låg enligt förlaget på topplistan redan innan den släpptes. Foto: Juliana Wiklund
5:2-dieten går ut på̊ att man fastar två̊ dagar i veckan och äter som vanligt 5 dagar i veckan. Under fastedagarna begränsar man sitt kaloriintag till 500 kcal per dygn om man är kvinna och 600 kcal om man är man.
Ulrikas bok innehåller fakta och råd samt 100 kaloriberäknade recept på̊ lättlagade rätter som passar att äta under fastedagarna. Recepten ska vara enkla att följa och innehåller ingredienser som är lätta att hitta i butik.
Ulrika Davidsson berättar att hon själv levt enligt 5:2-metoden i nästan ett år:
”Metoden är enkel att följa och kan anpassas individuellt. Sedan jag själv började med 5:2 har jag gått ner i vikt, fått förbättrade blod- och socker- värden och mer energi i vardagen. Mat och matlagning är min passion och jag brinner för att visa att man kan äta fantastiskt gott, men ändå hälsosamt. Då blir till och med fastedagarna lustfyllda, säger hon.
Christian Bang-Melchior, förlagschef på̊ Tukan förlag, är glad över det stora antalet förhandsbeställningar av boken::
”5:2 känns som en metod som kommit för att stanna. Vi har fått höja upplagan och beställa omtryck redan innan boken hunnit komma ut. Efterfrågan på̊ just Ulrikas bok tror jag bland annat beror på̊ att det här är den första helt svenska boken i ämnet. Alla recept är anpassade efter svenska råvaror. Men, naturligtvis beror det också̊ på̊ att Ulrika är en mycket populär hälsoprofil som kan konsten att entusiasmera och får oss att rycka upp oss och leva hälsosammare”, kommenterar han.
Fakta: Kostrådgivaren och hälsoprofilen Ulrika Davidsson har sedan 2006 utkommit med 18 böcker och är en av Sveriges mest produktiva kokboksförfattare med inriktning på̊ hälsa och ett hälsosamt liv. De flesta av Ulrikas böcker är översatta till alla nordiska språk. Ulrika år dessutom en uppskattad och efterfrågad föredragshållare och kursledare.
/FoodMonitor

t20