KickiFMKicki styr upp
med bättre frukost
Frukostflingor är ett produktområde som innehåller direkt ohälsosamma produkter där vissa jämställs med godis. Detta konstaterar Middagsfrids grundare Kicki Theander som nu erbjuder sin egen Müslikasse där müslin rostas på ekologiska råvaror och får sällskap i kassen av ekologisk fil eller yoghurt samt färskpressad juice utan tillsatser.
Kicki är mycket skeptisk till utbudet av frukostflingor i handeln:
– Även de flingor som anses hälsosamma är i själva verket billiga spannmål som under mycket högt tryck och höga temperaturer processats så hårt att de förlorat smak och näring och därför i efterhand sockras, saltats, smaksätts med artificiella aromer och ”berikas” med diverse vitaminer. Det sunda förnuftet säger att detta inte kan vara bra, säger hon och fortsätter:
– De nyttiga fetterna som fanns i spannmålen från början tas bort eftersom fettet lätt härsknar. Industrin vill gärna ha en hållbar produkt med lång hyll-livslängd. Hela frukostflingemarknaden är ett resultat av marknadsföring och paketering där man middagsfridmusliutnyttjar människors behov av bekvämlighet på morgonen. Det är få livsmedel som marknadsförs så hårt som frukostflingor och avsändaren är inte sällan en global aktör.
Efterfrågan av Kickis egna müsli har varit stor ända sedan produkten togs fram som en del i Middagsfrids Stora Frukostkasse, berättar hon. Mot bakgrund av detta vill Middagsfrid göra müslin ännu mer tillgänglig genom att nu lansera Müslikassen med Kickis egna müsli som är glutenfri och producerad efter eget recept.
Fakta: Müslin rostas på ekologiska råvaror på bageriet Friends of Adam vid Hornstull i Stockholm. Samtidigt lanserar Middagsfrid också Smörgåskassen som ett bra frukostalternativ för de familjer som inte vill ha müslifrukosten. Smörgåskassen innehåller till största delen ekologiska och tillsatsfria produkter såsom exempelvis surdegsbröd, Eko-Bregott, tillsatsfri ost, grönsak, ekomjölk och ekologiska ägg.
/Mats Holmström

t20