CeciliaLindProfil1Cecilia slår ett
slag för laserterapi
En framgångsrik karriär som dansare och artist under senare delen av 90-talet underlättade inte det faktum att Cecilia Lind kämpat med svår värk sedan tonåren. Till slut bytte hon bana och utbildade sig till sjukgymnast. När laserterapi av en händelse kom hennes väg var hon såld och nu har hon släppt boken ”Laserterapi – en praktisk guide” för att sprida budskapet om den många gånger underskattade behandlingsformen.
Att SBU nyligen kom ut med en rapport kring laserbehandling som bland annat påvisar långvarigt positiva effekter för kroniska nackbesvär är en välkommen bekräftelse för behandlingsformen som funnits tillgänglig i Sverige i många år. Trots detta är många patienter som inte vet om att metoden existerar och Cecilia kontaterar att kunskapen inom vården om metoden är låg.
– Boken riktar sig till manuella terapeuter som exempelvis sjukgymnaster inom primärvård, ortopeder, allmänläkare, kiropraktorer och naprapater. Vem som helst med kunskap inom rörelseapparatens anatomi kan dock förstå den. Tidigare har det funnits väldig lite information att läsa om detta ämne, konstaterar hon.
Läs intervjun med Cecilia Lind och om boken här

t20