JosefinZadigEn app för
nyttigare kost
"Min matfilosofi handlar om helhet och individualism: man kan äta allt men inte alltid”. Det konstaterar kostexperten Josefin Zadig, VD och grundare av kost- och hälsoföretaget Prima Mat, som nu lanserar en ny recept-app som tipsar om goda och hälsosamma recept efter säsong, och som är anpassade till dagens kostråd.
– Ja, vi erbjuder dagens kostråd översatta till recept, för att underlätta för våra användare att äta hälsosammare och tänka i nya banor. Det gäller att hitta ett bra sätt att äta i vardagen som passar in i just ditt liv, och för din kropp, berättar Josefin.
Josefin började arbeta med måltidsplanering på ett matkasseföretag efter att ha studerat kostvetenskap och det var där hennes idé om Prima Mat kläcktes. Ett företag med visionen att vägleda och inspirera människor till en hållbar, hälsosam och enkel kosthållning i vardagen.
Hon presenterar sig även som matfilosof, hälsoutvecklare- eller receptinspiratör, helt enkelt eftersom det låter lite roligare så.
Företaget anordnar även workshops och inspirationskvällar samt föreläsningar kring hälsosamma kostvanor för företag och skolor. Grunden i idén är annars att tiden idag är en stor bristvara, och därför kan det ibland vara skönt att få en hjälpande hand med privata vardagssysslor. Idag kan man redan få hjälp med de flesta hushållstjänster , däribland med planering och hemkörning av mat, konstaterade Josefin.
appappJosefin– När det kommer till matval är det också ofta många aspekter som spelar in, allt ifrån hälsa, miljö, etik, pris, sensorik och sinnesintryck, förklarar Josefin..
Prima Mat gör medvetna val, recepten är skapade för att vara hållbara både för oss konsumenter och vår planet. Prima Mat sköter planeringen för inköpen men man väljer själv hur man vill få hem sina varor.
– Detta är en tjänst som har saknats enligt mig då många av oss fortfarande vill gå runt i en matbutik, både som en social aktivitet men även för att klämma och känna på råvarorna. Vissa har allergier och särskilda preferenser som gör det svårt att inte plocka sina egna varor. Andra vill handla vissa specifika varumärken eller märkningar.

 Med Prima Mat-appen skapar du enkelt en inköpslista efter de recept du vill handla för och använder den i affären för att bocka av dina handlade varor, förklarar Josefin..
Förutom att Josefin vill inspirera och hjälpa till att göra praktik av de kostråd som vi har kunskap om idag, tar hon med inspiration från den allra senaste forskningen och alla de trender som ständigt förändras.
–  Alla har vi en relation till mat och som kostexpert vill jag gärna vara med och göra den relationen mer lustfylld och spännande, säger Josefin Zadig.

Läs mer på hemsidan här

/Mats Holmström

t20