viktvaktarna
IKEA i samarbete med ViktVäktarna
Från och med nu ingår IKEA-rätterna i ViktVäktarnas ProPoints-modell. Modellen bygger på att all mat klassas utifrån matens näringsinnehåll för att sedan omvandlas till ett så kallat ProPoints-värde.
– Det handlar inte om att stämpla en rätt som nyttig och en annan som onyttig. Vi vill helt enkelt underlätta för alla som vill ha lite extra koll på sitt kaloriintag, säger Ann Holster, ansvarig för IKEA Food Sverige.
Hur många ProPoints man rekommenderas äta varje dag beror på om man är man eller kvinna, längd, vikt, ålder och huruvida man vill gå ner i vikt eller behålla sin vikt.
– En av de vanligaste frågorna vi får, både från medlemmar och från icke-medlemmar, är hur många ProPoints det är i IKEAs köttbullar, vilket ju säger en hel del! Nu kan vi äntligen svara på den frågan, säger Ulrika Ennen, Marknadschef på ViktVäktarna, som är mycket glad över samarbetet med IKEA.
Att montera möbler är i sig en aktivitet som enligt ViktVäktarnas modell ger dig extra ProPoints. I syfte att ständigt förenkla monteringen, mäter IKEA löpande hur lång tid det tar att sätta ihop olika möbler och produkter.
– Att montera ihop en våningssäng tar ungefär 2 timmar och 20 minuter för två personer. Detta motsvarar 4-6 aktivitets-ProPoints, ProPoints som man kan unna sig något för senare, Ulrika Ennen, Marknadschef på ViktVäktarna.
IKEA menyn med ProPoints finns på Viktväktarnas webbplats och i appen.
/FoodMonitor

t20