hdFullkornsdryck som frukostalternativ
Oatly lanserar nu ”Almost like a proper breakfast”, med 20 gram fullkornshavre per flaska. Tanken bakom produkten är inte att den ska vara en fullvärdig frukost men däremot ett alternativ till att skippa frukosten helt för människor med stressiga morgonvanor.
Almost like a proper Breakfast är alltså en fullkornsdryck med riktiga frukter och bär, som man kan lätt kan ta med sig och dricka i farten om frukost inte har hunnits med.
– Vi vill göra det enklare för människor i vardagen. Almost like a proper Breakfast är inte en fullvärdig frukost, men det är en bit på väg och klart bättre än att hoppa frukosten.
– Själva hemligheten är fullkornshavren. 20 gram per flaska. Tack vare den behövde vi inte göra Breakfast onödigt tjock eller fylla på med tuggiga bitar för att du ska bli mätt, kommenterar Toni Petersson, VD på Oatly.
Fakta: Förpackningen är en glasflaskapå 250 ml. Den rekommenderas att drickas kyld finns i tre smaker; Blackcurrant Aronia Blueberry, Pineapple Coconut Banana, och Passionfruit Mango. Produkten finns tillgänglig på 7-eleven, Pressbyrån, ICA, Coop, Axfood och Bergendahls.
/FoodMonitor

t20