fjallrundor_jpg300p_new_largeNytt och glutenfritt
Semper meddelar att man utökar utbudet av glutenfria produkter. Med ett nytt mjukt bröd, ett nytt knäckebröd och en ny kaka erbjuds konsumenten ytterligare möjlighet till variation. Produkterna finns i butik från mitten av februari.
 
De tre nyheterna är ”Fjällrundor Fiber”, ”Spisbröd” och ”Piruett”.
 
– Vi vill att glutenintoleranta ska kunna äta de vanligaste produkterna som normalt innehåller gluten, säger Anna Cardelius, produktchef för Sempers glutenfria sortiment.
 
Fjällrundor Fiber är färskfrysta runda brödkakor med surdeg och fiber. Ett praktiskt brödalternativ eftersom det går att ta fram ett i taget ur frysen och det tinar snabbt. Tillsatsen av fibrer gör brödet nyttigare och formatet passar i matsäcken.
 
Spisbrödet innehåller surdeg och havre och är enligt Semper ett knäckebröd i premiumklass med extra goda egenskaper. Med Spisbröd breddar Semper ytterligare sortimentet av knäckebröd med den signifikanta grafiska kurbitsprofilen på förpackningen.
 
Kakan Piruett är fylld kaka med hallonsmak.
 
– Den är rätt i alla lägen från utflykt året runt till kalas för både små och stora, säger Anna Cardelius.
 
De nya produkterna är ett led i Sempers arbete för att underlätta för alla glutenintoleranta att följa sin diet.
  
/FoodMonitor

t20