dinkelmix_9cm_new_mediumLåg-GI mat
signerad Lauritzon
Familjen Dafgård lanserar nu en serie frysta gryn- och grönsaksmixer tillsammans med GI-experten Ola Lauritzson. Tillsammans har de tagit fram en serie rätter med långsamma kolhydrater.
 
Alla tre mixerna är helt utan tillsatser och är lagade med råvaror som har långsamma kolhydrater för ett jämnare blodsocker. Den nya serien består av Dinkelmix, Bulgurmix och Matvetemix.
 
”Vi arbetar hela tiden med att ta fram nya rätter som hjälper den moderna familjen att äta god och bra mat, och där tycker vi att de mixer vi nu lanserar tillsammans med Ola Lauritzson har en given plats. Det är roligt att vi nu kan erbjuda ännu fler nya rätter i familjeförpackning samtidigt som de matchar våra konsumenters efterfrågan på rätter med specifikt näringsvärde.” säger Magnus Dafgård vice vd på Gunnar Dafgård AB.
 
Rätterna värms snabbt och enkelt i stekpanna på medelvärme i 5-7 minuter. Kryddasefter smak och servera gärna tillsammans med kyckling- eller fiskfilé och en god sås.
 
"De nya GI-mixerna är ett gott och nyttigt komplement till olika kött-, fågel- och fiskrätter. Och självklart kan man också äta dem som de är. Många efterfrågar vegetariska GI-alternativ, och nu finns de här", säger Ola Lauritzson.
 
Ola Lauritzson arbetar som kostrådgivare, författare och föreläsare. År 2004 gav han ut sin första bok om GI-metoden, vilket blev början på en omfattande sockerdebatt i Sverige. Olas – numera 14 böcker – är översatta till flera europeiska språk och har gjort Ola till en av Sveriges mest lästa fackboksförfattare.
 
/FoodMonitor

t20