loonic_stege_spegel_lr_new_large
Sluta snusa med hjälp av snus
Nu lanseras en nyhet för alla som vill sluta snusa eller röka. Boråsföretaget Winnington gör det dessutom på ett nytt sätt genom att erbjuda ett nedtrappningssnus. ”Vårt koncept kommer att hjälpa många människor att minska sitt beroende av tobak och nikotin, säger Johan Björkholm, VD på Winnington AB.
 
Trenden i den svenska snusbranschen den senaste tiden har varit nya och allt starkare produkter med högre nikotinhalt, enligt Winnington. Därför har bolaget valt en annan riktning.
 
– Vi vet att det finns väldigt många rökare och snusare som vill trappa ner eller sluta helt, då känns det mer rätt i tiden att lansera ett nedtrappningssnus med vars hjälp man blir fri från sitt beroende, säger Johan Björkholm.
 
I takt med att tobakshalten sjunker i nedtrappningssnuset så minskar även halten av nikotin. Istället för tobak tillsätts teblad och aromer som återskapar känslan av snus. Studier har visat att en stor del av snusberoendet är känslan av att ha något under läppen.
 
– Loonic ger en känsla av riktigt snus. Även om vi drar ner på tobakshalten i Loonic så smakar våra produkter fortfarande som vanligt snus, säger Johan Björkholm.
 
Enligt Winnington är Loonic är den enda produkten på marknaden där man i fyra steg kan dra ner på sin tobakskonsumtion. Den första produkten Loonic No.1 innehåller 75% tobak jämfört med ett vanligt snus. No.2 innehåller 50% och No.3 bara 25%. Den sista produkten i nedtrappningen No.4 innehåller ingen tobak alls, istället har man valt att tillsätta guarana, B12 och folsyra.
 
/FoodMonitor

t20