Atria satsar på innovation
Atria Scandinavia startar ett center för innovation i samarbete med Realize AB. Satsningen är ett unikt initiativ i Sverige och har skapats med inspiration från föregångslandet USA, menar bolaget i ett pressmeddelande.
 
Innovation Camp finns på Atrias anläggning i Borås. Det nya innovationscentret ger möjlighet till innovationsdagar och kreativa träningsläger för Atrias medarbetare, men det är också en mötesplats där deltagare från olika företag kan träffas och utbyta erfarenheter, meddelar Atria vidare.
 
Syftet med Innovation Camp är att hitta särskiljande och unika erbjudanden som är attraktiva för marknaden och som skapar konkurrenskraft.
 
– Alla kan vara kreativa i rätt sammanhang och inte sällan kommer de bästa idéerna från helt oväntade håll. Vi är specialister på att utveckla medarbetarnas förmåga till kreativt tänkande. Genom Innovation Camp kan vi dessutom skapa en effektivitet i innovationsprocessen, eftersom allt finns på plats och ger möjlighet att snabba upp processen från idé till lansering, säger Thomas Hagbard på Realize AB.
 
– Vi har känt ett behov av att skapa en egen kreativ miljö för att höja vår innovationsförmåga ytterligare några steg. Lokalerna i Borås erbjöd ypperliga möjligheter. För att lyckas med innovation är miljön otroligt viktig, man skall inte hålla till i en vanlig kontorsmiljö med telefoner och datorer som stör. Innovation Camp ger oss fantastiska möjligheter till fler kreativa möten, både inom Atria men även tillsammans med andra företag, säger Stefan Holmsten, Insight & Innovation Manager på Atria Scandinavia.
 
/FoodMonitor

t20