anna220skipperAnna Skipper
tillbaka i rutan
Rikskända hälsocoachen Anna Skipper är tillbaka med en ny omgång av programserien ”Du är vad du äter” vars åttonde säsong senast kunde ses på kanal 3 under hösten 2009. Nu har såväl koncept som programledare flyttat över till TV4+ med premiär torsdag 7/4 kl. 20:00. ”Grundformen kommer att kännas igen, men vi utlovar även nya grepp”, säger Anna till FoodMonitor.
 
Tio program blir det denna säsong och inspelningarna pågår för fullt ända tills en bit in i maj. Bråda dagar för Skipper som hoppas mycket på att så många som möjligt ska ta del av hennes coaching av deltagarna i den nya kanalen.
 
”Det stämmer, det är verkligen hektiskt nu. Förutom att inspelningarna pågår ett bra tag till så gör jag givetvis massor av intervjuer inför premiären. Sedan håller jag bland annat på att uppdatera och designa om min hemsida och webshop, så att dessa ska bli så lättnavigerade och informativa som möjligt. Man ska kunna få lättillgänglig information om hälsofrågor, inklusive det som tas upp i programmet och i shopen givetvis kunna hitta mina speciellt utvalda produkter på ett smidigt sätt. Det nya systemet och designen ska vara på plats under veckan”, säger Anna.
 
Finns det några nyheter i den nya säsongen av ditt program?
 
”Programformatet är som sagt detsamma, men skillnader som kommer att märkas är att programmet nu görs på ett mer dokumentärt sätt och att vi följer med i aktuella trender och nya problemställningar som kanske inte ens fanns när programmet började sändas 2005”.
 
Exempel?
 
”Ett dilemma som tas upp är exempelvis trenden med allt fler s.k. ”gastric bypass” operationer, dvs. att man går in och förminskar magsäcken. Tidigare krävdes i princip att alla andra alternativ misslyckats och en rejäl övervikt. Idag kan man köpa sig en sådan operation som vilken ansiktslyftning som helst vilket gör att människor väljer detta fast de egentligen skulle kunna lösa sitt problem på ett naturligt sätt genom att ändra sin livsstil. Magsäcken förminskas men vanorna finns kvar, vilket gör att operation inte är ett bra alternativ för många”, förklarar Anna Skipper och fortsätter:

”Ett problem är också att man inom sjukvården idag inte får tillräcklig hjälp med numera så vanliga problem som socker - och matberoende. Även detta ämne tar vi upp och behandlar under serien, vilket gör att vi fyller en viktig funktion”.
 
”Rock´n roll och detox”
 
Anna berättar också att denna säsongs deltagare bjuder på en bra blandning individer som alla har behov av hjälp på olika sätt vilket passar utmärkt för Skippers individanpassade coaching:
 
”Vi har bland annat med ett par, varav den ena behöver gå upp i vikt och den andra ner, vilket var en utmaning att kombinera på ett smidigt sätt. Vi har också med en riktig hårdrockare som verkligen levde efter myten ”sex & drugs & rockn´roll”. Där fick det bli rock´n roll & detox istället”, säger Anna och skrattar.
 
Vad händer med dina kurser i Turkiet då? Ligger de på is nu?
 
”Inte alls! Vi spelar in till mitten av maj sedan bär det direkt iväg till Turkiet där vi håller inspirerande kurser under två veckor i maj och tre veckor i oktober. Det är små grupper på max 15 personer som tillbringar en vecka med oss och lagar mat och lär sig leva ett friskt liv. Vi har också startat ett samarbete med Bitten Jonsson, expert på mat – och sockerberoende, som kommer att bidra med sina kunskaper under en av veckorna i oktober. Det blir spännande, säger Anna Skipper.
 
Fakta: Annas Skippers egen hemsida och webshop har nyöppning med ny design och funktion i dessa dagar, lagom till premiären av Du är vad du äter, TV4+, torsdag 7.4. 20:00.
 
Hemsida klicka här
Webshop klicka här
 
/Mats Holmström 6.4.2011

t20