h22
Poppels söker patent för ”Hop Ignitor”
Ölbolaget Poppels Bryggeri AB i Jonsered meddalar att man sökt patent på sin nya bryggteknik “Hop Ignitor”. Uppfinningen berör användandet av humle i öl.
“Vår nya innovativa bryggteknik möjliggör en effektivare överföring av smakerna från humlen till ölen. Vi kan därmed använda mindre mängd humle i våra existerande öl samtidigt som vi behåller samma höga smakupplevelse, samt arbeta fram nya öl som ger en ny, djup, och mångfacetterad humlesmak”, säger Bryggmästare Daniel Granath på Poppels Bryggeri AB, enligt ett pressmeddelande.
Det första ölet som bryggts med Hop Ignitor är Poppels New England India Pale Ale. Den produkten ska enligt uppgift komma att finnas till försäljning på Systembolaget från den första augusti.
“Det är såklart väldigt roligt att få visa framfötterna, inte bara när det gäller utvecklingen av våra marknader, utan också inom området bryggteknik. Vi är ett ekologiskt bryggeri, och tack vare Daniels innovativa förmåga kommer vi nu att kunna minska mängden humle samtidigt som vi får fram öl som smakar ännu mer. Det är ett stort och viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete”, säger vd Mats Wahlström, enligt ett pressmeddelande.
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: Poppels Bryggeri klättrar på Systembolagets listor
Bilden: Används med tillstånd.

t20