Unga välutbildade amerikaner 
väljer ekologisk mat  
63 procent av personer yngre än 35 år säger att de väljer ekologisk mat när de har möjlighet. Efterfrågan på ekologisk mat är speciellt stor bland personer som är välutbildade. Det rapporterar informationsbolaget Thomson Reuters som frågat 3 000 amerikaner. 
 
”Det verkar finnas en generationsskillnad när det gäller att välja ekologiska livsmedel”, säger Raymond Fabius, medicinsk chef, Thomson Reuters. 
 
Bland de personer som sa att de föredrar ekologisk mat så anger 36 procent att de är angelägna att stödja lokala bönder, 34 procent vill undvika gifter i maten, 17 procent tycker att ekologisk mat är bättre för miljön, och 13 procent sa att ekologisk mat smakar bättre. 
 
Enligt undersökningen spelar priset en stor roll för 54 procent av de personer som inte föredrar ekologisk mat. 21 procent sa att de väljer icke-ekologisk mat för att den är mer tillgängligt, 13 procent sa att icke-ekologisk mat smakar bättre, och 11 procent tror att icke-ekologisk mat är säkrare. 
 
Läs hela studien här (extern länk, Thomson Reuters)! 
 
/FoodMonitor
 

t20