akaviarMSC-märkt kaviar
Framfoods meddelar att man nu lanserar kaviar med den globala miljömärkningen MSC, under varumärket Isbjörnens kaviar. MSC är det certifieringssystem för vildfångad fisk som toppar rankningen av miljömärkningar för fisk enligt Världsnaturfonden, WWF.
 
Märkningen gör det enklare för konsumenten att välja rätt livsmedel för ett hållbart fiske och långsiktigt miljöarbete.
Isbjörnens kaviar tillverkas i bohuslänska Lysekil, och har en försäljning på drygt 300 ton på den svenska marknaden det senaste året. Totalt äter vi svenskar över 6 000 ton kaviar för drygt 500 miljoner kronor per år, enligt bolaget.
 
– Genom att välja MSC-märkt kaviar kan konsumenten verkligen göra skillnad. Med märkningen kan vi erbjuda produkter från ett ansvarfullt förvaltat fiske och samtidigt underlätta för konsumenterna att kunna välja ett livsmedel man kan äta med gott samvete. Därför är vi väldigt stolta över att kunna erbjuda den här nyheten till våra kunder, säger Richard Fornum, vice VD på Framfoods.
 
Framfoods meddelar också att man använder MSC-märkt råvara så långt som bara möjligt även i sina andra produkter som till exempel olika sillvarianter och matjessill. Sedan hösten 2011 bedriver företaget tillverkningen i en helt ny produktionsanläggning med än mer fokus på miljö och hygien.
 
– Märkningen bygger på en rad olika kriterier som granskas av en trovärdig oberoende tredje part. Att köpa en MSC-märkt fisk- eller skaldjur gör att man som konsument bidrar till ett ansvarsfullt förvaltat fiske och värnar vår miljö, säger Charlotta Järnmark, Handläggare Fiske och Marint på WWF.
 
/FoodMonitor

t20