ArlaWellnesswebbild
Arla lanserar mjölk
med hälsopåståenden
Mjölkbolaget Arla meddelar att man från och med denna vecka börjar marknadsföra mjölkprodukter, drickyoghurt och mjölkdrycker, med specifika hälsopåståenden under märkningen Arla Wellness. Ingredienserna har enligt bolaget fått EU:s godkännande.
”Alla produkterna innehåller mjölkens alla nyttigheter, och till det har Arla lagt till ännu fler. Man har utgått från de välgörande ingredienser som har fått ett EU-godkännande för att få marknadsföras med specifika hälsopåståenden”, skriver Arla i ett pressmeddelande.
”Utöver detta har produkterna kompletterats med ingredienser som bygger på Arlas erfarenhet och forskning, bland annat aktiva laktobaciller som Arlas egen patenterade Lactobacillus casei F19. Arla Wellness-sortimentet består av tre grupper; Balance – produkter som är bra för magen, Immune – produkter som är bra för immunsystemet och Bone Health – mjölkdryck som är bra för skelettet.”
Arla använder enligt uppgift bland annat följande hälsopåståenden som godkänts av EFSA, den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, och beslutats av EU-kommissionen: 
1) Godkänt hälsopåstående: Kalcium bidrar till att matsmältningsenzymerna fungerar normalt.
2) Godkänt hälsopåstående: Vitamin D och C bidrar till att immunsystemet fungerar normalt.
3) Godkänt hälsopåstående: Kalcium och vitamin D behövs för att bibehålla en normal benstomme. 
/FoodMonitor

t20