ekomustFörst med ekologisk julmust
I samband med att julmusten i år firar 100-års jubileum så lanserar Dagsmeja en helt ekologisk julmust under varumärket Naturfrisk. “Vi är förvånade över att de stora bryggerierna inte prioriterat att ta fram en ekologisk julmust - och vi är tacksamma att Ørbæks bryggeri på eget initiativgjort detta” säger Patrick McGrail, VD.
 
Naturfrisk bryggs av Ørbæks Bryggeri i Danmark. Trots att julmusten är ett av julbordets populäraste inslag, så har det fram tills i år inte funnits något ekologiskt alternativ för medvetna konsumenter.
 
“Vi hoppas naturligtvis att vår ekologiska julmust kommer att vara ett uppskattat alternativ på det svenska julbordet, och att Naturfrisk får förtroende av de svenska konsumenterna.  Det är lite som Davids kamp mot Goliat att ge sig in i konkurrens med de stora bryggerierna - och särskilt när det gäller julmust”, fortsätter MCGrail.

Naturfrisks Julmust finns tillgänglig i hälsokosthandel, caféer, restauranger och livsmedelsbutiker med ekologisk inriktning från och med vecka 49.
 
Niels och Nicolai Rømer, som driver bryggeriet berättar: 

“Vår ekologiska tankegång är tätt knuten till önskan om att du som kund skall få en god smakupplevelse var gång du dricker våra produkter. Vi menar nämligen att vi genom att använda utsökta ekologiska råvaror i en ekologisk bryggningsprocess bäst bevarar de olika råvarornas egenskaper - och på så viss uppnår vi våra dryckers unika smaker.”
 
/FoodMonitor

t20