appLRFAppen som
leder till bonden
6 av 10 svenskar tycker att produktens ursprung är bland de viktigaste faktorerna när de väljer mat. Detta i kombination med den senaste tidens turbulens inom köttindustrin gör att allmänintresset borde vara stort för att LRF den 23 april lanserar en app som ska göra det enklare för konsumenten att redan i butiken ta reda på om en vara innehåller svensk råvara eller inte.
Det kommer i butik att fungera på så sätt att konsumenten scannar varan och får då direkt i sin smartphone uppgifter om ursprunget.
Eligt LRF är appen är en del i en större satsning, Våga Fråga och få en bonde på köpet, som LRF drar igång i april. Detta eftersom LRF vill öka kunskapen om den svenska maten hos konsumenterna.
Tillsammans med appen kommer en ny webbplats bondepakopet.se att utgöra grunden för satsningen. Här ska det, på en virtuell bondehylla, finnas fakta om de varor som appen kan skanna men också information om produkter som säljs i gårdsbutiker men inte har streckkod. På webbplatsen kommer man även hitta Veckans bonde, Bondetestet och Webb-TV.
Veckans bonde är ett möte med olika bönder och deras vardag runt om i landet. Bondetestet visar vilken bondetyp du är samtidigt som du får kunskap om bondeyrket. Med hjälp av webb-TV kommer LRF tillsammans med några svenska kändisar att sprida kunskap om hur råvaror odlas och djur föds upp i Sverige.
/FoodMonitor

t20