VeggiVeganska produkter
får egen märkning
Idag lanserade Djurens Rätt Sveriges första egna veganska märkning: ”100 % VEGANSKT, Godkänd av Djurens Rätt” tillsammans med Veggi, som blir första företaget att införa märkningen på sina sojaproteinprodukter.
– Vi får väldigt många frågor om innehållet i produkter, om de är djurvänliga och veganska. Märkningen kommer att underlätta för konsumenten. Vi vet att det är en märkning som är efterfrågad, säger Gabriella Terneborg, ansvarig för konsumentfrågor på Djurens Rätt.
Märkningen är varumärkesregistrerad och innebär att produkten är helt vegetabilisk, det vill säga vegansk, meddelar Djurens Rätt i ett pressmeddelande. Märkningen gäller per produkt, och alla företag som tillverkar eller importerar veganska livsmedel är välkomna att ansöka om märkningen.
– Vi på Veggi är väldigt stolta och glada över att vara först i Sverige med denna märkning, vi är övertygade om att detta ytterligare kommer att stärka vår position som ledande i det veganska segmentet, säger marknadschef Leif Plasidius på Veggi Sverige AB.
/FoodMonitor

t20