magdalenaHon tar över den rättvisa stafettpinnen
”Jag tror att svenska konsumenter kan fördubbla sin konsumtion av Fairtrade-märkta produkter”. Det konstaterar tidigare riksdagsledamoten Magdalena Streijffert, som nu efterträder Helena Markstedt på posten som generalsekreterare för Fairtrade Sverige.
– I Sverige ligger vi fortfarande långt efter både Schweiz och England när det gäller både utbud och konsumtion. Jag kommer arbeta för att Sverige ska ligga i topp när det gäller att köpa Fairtrade-märkta varor. Fairtrade-certifierade odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom får förbättrade arbets- och levnadsvillkor i takt med att konsumtionen av Fairtrade-märkt ökar. Jag hoppas att ännu fler svenska konsumenter skall bidra till att än fler får möjlighet att skapa sig en bättre framtid för sig och sina barn, fortsätter den nyblivna generalsekreteraren i samband med ett pressmeddelande.
Magdalena Streijffert kommer senast från PR-byrån Agenda PR. Mellan 2006 och 2010 satt Magdalena i riksdagen för Socialdemokraterna. Genom sitt tidigare arbete har hon gedigen erfarenhet av internationella frågor.
– Kombinationen kommunikation och fattigdomsbekämpning är frågor som jag brinner för och har jobbat med i olika former i hela mitt yrkesliv. Handel är oerhört viktigt för utveckling och det är utmanande att få arbeta med Fairtrade som ett starkt verktyg för att säkerställa att utvecklingen går hand i hand med mänskliga rättigheter, säger hon
/FoodMonitor

t20