KRAVbio
Nu finns Krav-märkta biografer
Biograferna som tillhör kedjan Folkets Hus och Parker blir först med att KRAV-märka sina caféer och kiosker. Det handlar om Bio Rio i Stockholm, Bio Roy i Göteborg, Spegeln i Malmö och Röda Kvarn i Helsingborg.
– Vi är stolta och glada att presentera Sveriges första KRAV-märkta biografer och hoppas kunna inspirera andra med vårt pilotprojekt, kommenterar Calle Nathanson, VD för Folkets Hus och Parker, i samband med ett pressmeddelande.
Samtliga kaféer och kiosker på de fyra biograferna har KRAV-certifierats med ett märke, vilket innebär att minst 15 produkter eller 25 procent av sortimentet som köps in ska vara KRAV-godkända varor, till exempel godis, juice, frukt och bakverk.
För två märken krävs minst 50 procent KRAV-märkt och för tre märken 90 procent, enligt KRAV-organisationen.
– Det här är första steget och biograferna sätter ständigt nya miljömål. Det viktiga är att kunna erbjuda våra besökare ett sortiment som innehåller få läskiga syntetiska ämnen, inte är besprutat med en massa gift och är så snällt mot naturen som möjligt, konstaterar Daniel Söderberg, samordnare för Folkets Hus och Parkers KRAV-satsning.
/FoodMonitor

t20