ekomassa
Ekomässan slår upp portarna
På söndag drar Nordens största ekomässa igång på Malmömässan. På organisationen KRAV är man övertygad om att den växande mässan kommer att ge exportmöjligheter för svenska företag.
Förra året ställde 84 företag med ekologisk och KRAV-märkt produkter ut på NOFF. I år har antalet företag ökat rejält, till 134. Intresset för att delta på mässan är särskilt stort från utländska företag och alla monterplatser är slutsålda.
KRAV kommer att vara på plats tillsammans med över 100 företag som satsar på KRAV-märkt och ekologisk mat.
– Mitt under brinnande svensk eko-boom är det självklart att NOFF-mässan lockar såväl utländska som svenska utställare. Samtidigt är det många tillverkare, butiker och restauranger som har ett stort behov av nya leverantörer. Det blir en jättespännande mässa, kommenterar Johan Cejie, Försäljningschef på KRAV.
På KRAV vill man också hjälpa företag i Sverige att nå ut till utländska marknader och samtidigt hitta nya marknadskanaler här i Sverige.
– Vi såg redan förra året att mässan fungerar. De som ställde ut KRAV-märkta produkter fick många värdefulla kontakter med små och stora internationella köpare med höga kvalitetskrav, säger Johan Cejie, Försäljningschef på KRAV.
NOFF-mässan hålls på Malmömässan den 26 och 27 oktober.
/FoodMonitor

t20