Portfolio (tillfälligt öppen för alla besökare)
{akeebasubs !*}
Halkolycka på Kronfågel
Det här är en plusartikel. Prenumerera på plus i 6 månader eller ett år. Med plus får du obegränsad tillgång till FoodMonitor. 
Prenumerera här!
Är du redan prenumerant behöver du bara logga in för att läsa artikeln. 
{/akeebasubs}
{akeebasubs *}
Halkolycka på Kronfågel
Nyligen inträffade en halkolycka på kycklingslakteriet Kronfågel Valla. Ambulans och polis tillkallades.
”Medarbetaren arbetade i Taifun, en arbetsplats där det finns stora infrysningsutrustningar. Det fanns is på golvet och han halkade omkull och fick smärtor i ben och rygg”, skriver en person på Kronfågel i en anmälan till Arbetsmiljöverket.
”Medarbetaren hade avslutat fyllningen av en plattfrys med malet kött och förflyttade sig mellan frysarna. Personen föll mot golvet och slog sig i ben, höft och huvud. Köttrester fanns kvar på golvet, man hade inte hunnit skrapa rent, och saltning hade inte utförts för att minska isbildningen.”
I dagarna var Arbetsmiljöverket på besök på anläggningen. Man hittade då brister i bolagets agerande och kräver bättring.
”Ni har påbörjat en utredning med anledning av fallolyckan vid Taifun men ej färdigställt denna. Ni skall visa på bakomliggande orsaker för olyckan samt påvisa vad ni tänker göra för att förhindra en liknande händelse”, skriver en inspektör på Arbetsmiljöverket i ett inspektionsmeddelande.
Om bolaget inte rättar sig efter myndighetens krav hotar i förlängningen föreläggande och förbud.
/FoodMonitor
{/akeebasubs}