Portfolio (tillfälligt öppen för alla besökare)
{akeebasubs !*}
Livsmedelsverket: Brister upptäckta på Närkes Slakteri i Gällersta
Det här är en plusartikel. Prenumerera på plus i 6 månader eller ett år. Med plus får du obegränsad tillgång till FoodMonitor. 
Prenumerera här!
Är du redan prenumerant behöver du bara logga in för att läsa artikeln. 
{/akeebasubs}
{akeebasubs *}
sl86
Livsmedelsverket: Brister upptäckta på Närkes Slakteri i Gällersta
I dagarna gjorde Livsmedelsverket en uppföljande kontroll på slakteriet Närkes Slakteri i Gällersta AB i Örebro. Detta sedan myndigheten tidigare beslutat om föreläggande efter att ha hittat brister i bolagets hygienrutiner.
”Enligt Livsmedelsverkets bedömning kvarstår avvikelsen gällande rengöring. Livsmedelsverket kan därför komma att begära utdömande av vite”, skriver myndigheten i en kontrollrapport.
Här är några av bristerna som Livsmedelsverket anser finns på slakteriet:
”Krokar som används för upphängning av slaktkroppar och vilka förberetts för användning på bryggan belagda med en hinna av fett.”
”Rester av torkat fett på stor del av klyvsågen.”
sl85
”De vita backarna till tungor och hjärtan var förrorenade, speciellt i de skåror som blivit i platsen.”
”Rester av fett och en fet hinna på stor del av golvet i slakthallen.”
Det är inte första gången Livsmedelsverket riktar kritik mot rengöringen på Närkes Slakteri i Gällersta.
Förra året handlade det om förorenade skänkvagnar.
LÄS OCKSÅ: Föreläggande med vite mot Närkes Slakteri
Året innan handlade det om fekalier på slaktkroppar.
LÄS OCKSÅ: Föreläggande med vite mot Närkes Slakteri i Gällersta
Och år 2012 hade man släpat slaktkroppar i golvet, enligt myndigheten.
LÄS OCKSÅ: Slarvande slakteri beläggs med vite
FoodMonitor har sökt Närkes Slakteri i Gällersta för en kommentar.
/FoodMonitor
Foto: Livsmedelsverket.
{/akeebasubs}