ArcAroma och Cerealiq söker patent för metod att ge havredrycker förbättrade skumningsegenskaper
Företagen ArcAroma AB i Lund och Cerealiq AB i Åkarp meddelar att man lämnar in en patentansökan för en unik innovation för havredryck. Detta efter det att bolaget gjort ett metodutvecklingsarbete inom området havremjölk för att skapa förbättrade skumningsegenskaper.
”Cerealiq företräds av en ägargrupp som har ett gediget förflutet inom den svenska havredryckesindustrin vilka sedan tidigare står bakom flera patenterade uppfinningar inom området. Den nya innovationen som utvecklats genom ett samarbete mellan ArcAroma och Cerealiq i utvecklingen av den nya generationens Clean label. Dessa hälsosamma havredrycker skapar genom en unik produktionsmetod klart förbättrade skumningsegenskaper för havremjölk. Denna egenskap är viktig vid framtagandet av olika kaffevarianter på världens kafféer”, skriver bolagen i ett pressmeddelande.
”Världsmarknaden för havremjölk är i stark tillväxt. 2019 omsattes 360 millioner USD, prognosen för 2027 är 995 millioner USD.”