Portfolio (tillfälligt öppen för alla besökare)
Livsmedelsverket förelägger Jakobsdals Charkuteri att skydda korvråvara
Livsmedelsverket har i dagarna beslutat att förelägga Aktiebolaget Jakobsdals Charkuteri i Göteborg att vid sin anläggning Slakthuset se till att ”korvråvara skyddas från kondensdropp under produktionen”. Myndigheten tog beslutet efter det att man enligt uppgift den 20 januari konstaterade att företaget inte uppfyller lagstiftningens krav inom säker livsmedelshantering.
”Vid kontrollen så var det droppar i taket ovanför korvsprutan där korvarna produceras. Oklart vad det berodde på, de medverkande vid kontrollen funderade på om det var vatten som var kvar efter städning. Det innebär en risk att droppar från taket hamnar på och kontaminerar den oförpackade råvaran, korven. Kondens kan vara en grogrund för bakterier och det kan föra med sig smuts eller mikroorganismer från taket och på det sättet kontaminera råvaran”, skriver Livsmedelsverket i sitt föreläggande.
Livsmedelsverket har begärt att Jakobsdals Charkuteri åtgärdar avvikelserna senast den 8 mars.
FoodMonitor söker Jakobsdals Charkuteri.
/FoodMonitor
Fakta:
Jakobsdals Charkuteri.
Omsättning: 300 miljoner kronor (2020-04).
Resultat: 6.3 miljoner kronor.
Antal anställda: 100.