Efter tre matförgiftningar – Göteborgs Stad kräver att pizzeria åtgärdar brister
En pizzeria i Göteborg brister i hanteringen av kebabkött. Det konstaterade i dagarna livsmedelskontrollen på Göteborgs Stad vid ett kontrollbesök efter det att konsumenter blivit sjuka.
”Kontrollen gjordes på grund av att miljöförvaltningen fått in två anmälningar om att totalt tre personer misstänks blivit matförgiftade efter att ha ätit på er verksamhet vid två olika tillfällen. Alla personerna hade ätit kebabkött och blivit sjuka cirka 4-6.5 timmar senare”, skriver myndigheten till pizzerian.
”Ni har inga rutiner för att förebygga risken att sjukdomsframkallande bakterier som kan växa till på köttet hamnar i era kunders mat.”
Göteborgs Stad kräver nu att pizzerian rättar till bristen genom att ”införa och följa ett arbetssätt som innebär att … hanterar kebabkött på ett sätt så eventuella bakterier inte tillåts växa till”.