Kalmar Kebab Aktiebolag vill nästan fördubbla tillverkningen
Kebabtillverkaren Kalmar Kebab Aktiebolag i Helsingborg vill öka sin tillverkning från 5 000 ton till cirka 9 200 ton köttprodukter per år. Personalstyrkan, inklusive inhyrd personal, kan komma att öka från 38 till 50-60 personer. Det framgår av en ansökan med samrådsunderlag som konsultbolaget WSP Sverige AB i dagarna lämnat in till olika myndigheter.
”Tillverkning av gyroskebab sker i huvudsak för hand. Tillverkningen av produkter i grillinjen samt grill- och steklinjen sker i helautomatiska maskiner och utrustningar”, skriver WSP Sverige AB i ansökan.
Kalmar Kebab AB levererar färdiga kebabprodukter till i huvudsak grossister i södra och mellersta Sverige.
Den anläggning som Kalmar Kebab AB har i Helsingborg är cirka 5 700 kvadratmeter stor. Produktionsytan är på cirka 1 886 kvadratmeter.
WSP Sverige AB vill ha in samrådsyttranden senast den 28 april.
/FoodMonitor
Fakta: Kalmar Kebab Aktiebolag. Omsättning: 188 miljoner kronor (2022-04). Resultat: 27 miljoner kronor. Antal anställda: 30.