Portfolio (tillfälligt öppen för alla besökare)
Anmol Restaurang förbjuds att kyla ned värmebehandlade livsmedel, för servering vid senare tillfälle – och hotas med vite
Anmol Restaurang, som drivs av Anmol AB i Stockholm, brister i nedkylningen av livsmedel. Det påstår livsmedelskontrollen på Stockholms stad som i dagarna lagt ett förbud – som förenats med ett vite på 25 000 kronor.
”Stockholms miljö- och hälsoskyddsnämnd förbjuder Anmol AB, för livsmedelsverksamheten … , att kyla ned värmebehandlade livsmedel, för servering vid senare tillfälle”, skriver myndigheten i beslutet om förbud, som ersätter ett tidigare förbud mot nedkylning av livsmedel.
Så här skriver Stockholms stad i beslutet man skickat till Anmol AB om vad som hänt tidigare i ärendet:
”Vid inspektion kl. 10.00 den 6 september 2023 berättade ni hur ni kyler ned livsmedel. Ni ställer maten som ska kylas ned i rumstemperatur i 4 till 6 timmar innan ni ställer in maten i en kyl. Inga temperaturkontroller görs, ni kunde inte visa upp att ni hade en fungerande termometer och ni kunde inte uppge några tids- eller temperaturgränser för nedkylning. Vid kontrollen mätte miljöförvaltningen temperaturen på livsmedel som kylts ner dagen innan. En kycklinggryta höll plus 18 grader Celsius, en yoghurtsås höll plus 13 grader Celsius och en lammgryta plus 12 grader Celsius.”
”Vid en uppföljande kontroll den 28 september kylde ni ned en upphettad yoghurt fast nämnden förbjudit er att kyla ned livsmedel. Yoghurten kyldes ned i en kyl som inte fungerade. Vid kontroll med miljöförvaltningens termometer uppgick temperaturen i kylen till plus 15 grader Celsius. Ni gjorde inga temperaturkontroller och visste inte hur lång tid nedkylningen tar.”
FoodMonitor söker Anmol AB.
/FoodMonitor