Mögel, smuts, och flugor på Burger King Stallsiken
Miljösamverkan östra Skaraborg uppger i ett förläggande denna månad att det finns brister i hanteringen av livsmedel på hamburgerjätten Burger King Stallsiken i Skövde. Detta efter det att myndigheten nyligen gjort en kontroll. Bolaget meddelar att man vidtagit kraftfulla åtgärder.
”Vid kontrollen såg vi att frysdörren i köket var smutsig och hade mögelpåväxt längst ned på kanten samt att golvet och golvlisten vid frysdörren var smutsig. Det var även smutsigt och mögelpåväxt på golv och vägg bredvid kylrumsdörren i köket. Fläktgallren till kylaggregaten i kylrummet var smutsiga. Vi såg även att golvet i köket var trasigt och smutsigt på två ställen vid beredningsbänken och att stödbenen till beredningsbänken var smutsiga. I diskutrymmet noterade vi att golvet var trasigt vid golvbrunnen och vatten hade ansamlats i håligheterna. Golvbrunnen var dessutom smutsig i diskrummet. … Vid kontrollen noterade vi att det förekom flugor i köket och vi noterade även att det var ett hål längst ned på varumottagningsdörren”, skriver myndigheten i det föreläggande som man skickat till restaurangen.
Burger King meddelar alltså att avvikelserna åtgärdats.
”Vi ser mycket allvarligt på de avvikelser som Miljösamverkan i Skaraborg visade på under den senaste inspektionen den 26 september. Dessa avvikelser åtgärdades direkt efter inspektionen. Restaurangen hade ytterligare en hygieninspektion, från ett oberoende skadedjur- och hygienföretag, den 2 oktober. Denna rapport innehöll inga avvikelser vid dessa områden. Vi har följt upp ärendet med restaurangen senast igår, den 25 oktober, vilket visar på att de operationella rutinerna nu fungerar”, säger Emil Nilsson som är Operational Excellence Manager på Burger King Scandinavia, enligt ett mejl till FoodMonitor.