Chokladtillverkare i Linköping antog att choklad från Åsö AB var mjölkfri – utsatte allergiker för allvarlig risk
På uppdrag av Livsmedelsverket tog Linköpings kommun nyligen fyra prover på slumpmässigt utvalda livsmedelsverksamheter. Provtagningen ingick i ett större landsomfattande projekt för att undersöka förekomsten av odeklarerade allergener. Resultatet blev en träff på chokladbräck hos en chokladtillverkare som innehöll inte mindre än 2 000 ppm kasein per kilo. Tillverkarens egen butik i Linköping sålde chokladen i tron att den var fri från spår av mjölkprotein. Det hade allvarligt kunnat skada allergiker. Leverantören av chokladpelletsen är Åsö AB i Åtvidaberg.
Artikeln är endast tillgänglig för våra prenumeranter. Klicka här för att prenumerera för att se hela artikeln (i 6 månader eller 12 månader). Prenumerationen förnyas inte automatiskt om du inte ber om det. Du kan betala med kort via PayPal eller med faktura.
This section of the article is only available for our subscribers. Please click here to subscribe to a subscription plan to view this part of the article.