junior
Juniorerna ska
gräva guld i Luxemburg
Nu är Svenska Juniorkocklandslaget på plats i Luxemburg för att tävla i Culinary World Cup den 21-26 november. 15 av världens främsta kocklandslag kommer att göra upp om titeln.
Enligt lagledare Peter Jelksäter har resan och förberedelserna mot VM har pågått i nästan två år och efter otaliga timmar av förberedelser reste laget igår till Luxemburg där de bor tillsammans med seniorerna på Kikuoka Golf Club, meddelar man.
Tävlingarna invigs fredagen den 21/11 och prisutdelningen sker torsdagen den 27/11. De svenska juniorerna tävlar lördagen den 22/11 med det kalla bordet och med varmköksmenyn måndagen den 24/11.
– Nästan två år av träning är över och vi är otroligt laddade för detta. Siktet är självklart inställt på guld. Trots att konkurrensen är stenhård kommer vi göra allt i vår makt för att det ska räcka hela vägen, kommenterar Peter Jelksäter.
Det svenska Juniorkocklandslaget består av: Pi Le (lagkapten), Lindor Wink, Robert Sandberg, Ludwig Tjörnemo, Johan Laiti, Thomas Sjögren, Eric Seger och lagledare Peter Jelksäter (lagledare).
/FoodMonitor