SLU hotar amerikanskt företag med polisanmälan
Nyligen anlitade Statens lantbruksuniversitet, SLU, en ...
Läs mer...
Slarvig vitesansökan mot KLS Ugglarps saknade grund
I oktober ansökte Livsmedelsverket hos förvaltningsrätten om att ett vite mot slakteriet KLS Ugglarps i Hörby gällande avvikelser under augusti månad skulle dömas ut. Detta efter det att Livsmedelsverket i mars lagt ett föreläggande mot slakteriet. Men domstolen anser att ansökan saknar grund.
Läs mer...
pIMG 9745
Godiva lanserar mer premiumchoklad på den svenska marknaden
PRODUKTNYTT Det belgiska chokladvarumärket Godiva meddelar att man nu bestämt sig för att lansera fler produkter på den svenska marknaden. Det handlar om en chokladkaka med smaken ”jordgubb & rosépeppar” och pralinaskarna ”The Belgian Selection”.
Läs mer...
Polisen anmäler restaurang i Göteborg till Livsmedelsverket
Polisen i Göteborg har gjort en kontroll på en restaurang i Göteborg. Då upptäckte man snusk.
Läs mer...
kDSC 0080
Löfbergs planerar för investering i hela bönor på 150-200 miljoner kronor
Kafferosteriet Löfbergs i Karlstad meddelar att man planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för hela bönor i Välsviken i Karlstad. Det kan enligt bolaget handla om en investering på 150-200 miljoner kronor för en enhet på cirka 3 000 kvadratmeter.
Läs mer...
Anställd på ICA medvetslös under handgemäng med misstänkt snattare
I dagarna ...
Läs mer...
nIMG 9675
Normal har snart 33 butiker i Sverige – räknar med 100 inom fem år
Idag öppnade butikskedjan Normal sin andra butik i Karlstad. Innan årsskiftet räknar kedjan med att ha nått upp till totalt 33 butiker i Sverige. Men expansionsplanerna är långt större än så berättar Torben Elmgaard som är delägare i Normals svenska bolag.
Läs mer...
Personal i en liten butik i Jämtland nedbrottad och dödshotad av knivman
I dagarna hörde personal i en liten butik i Jämtland att det var någon kvar på lagret efter stängning. När personalen tittade efter ser hon en man med en kniv. Mannen attackerar då kvinnan och brottar ner henne.
Läs mer...
b86
Spirotetramat upptäckt i Sun-Maid ekologiska russin
En sändning ekologiska russin från tillverkaren Sun-Maid i USA innehåller spår av bekämpningsmedlet Spirotetramat. Det framgår av analysresultat som FoodMonitor tagit del av. Russinen kan enligt uppgift komma från både USA och Sydafrika. Foto: Livsmedelsverket.
Läs mer...
la81
Föreläggande och förbud för partier av thailändskt ris till Axfood
Livsmedelsverket har upptäckt att en sändning ... Foto: Livsmedelsverket.
Läs mer...
Konsumentverket kritiserar fem influencers
I dagarna har Konsumentverket skickat brev till fem så kallade influencers på Instagram som enligt myndigheten marknadsfört alkohol på ett otillåtet sätt. Myndigheten vill att dessa personer nu frivilligt rättar sig.
Läs mer...
Vinbolag förbjuds att sälja livsmedel som ekologiska
Läs mer...
Obefogad anmälan om svartslakt mot grisbonde
I dagarna gjorde flera myndigheter gemensamt en gryningsräd hos en grisbonde efter att länsstyrelsen fått in en anmälan om påstådd svartslakt. Anmälan bedöms nu som obefogad.
Läs mer...
Populär eko-butik i Göteborg förbjuds att sälja ekologisk ost
Den populära matbutiken ...
Läs mer...
Livsmedelsverket: HKScans lokaler i Kristianstad hålls inte rena och i gott skick
Livsmedelsverket har hittat avvikelser i de lokaler i Kristianstad som slakteriet HKScan använder. Nu hotar myndigheten slakteriet med vite.
Läs mer...
kDSC 0032
Kiviks Musteri rapporterar om för hög halt flourid i vatten
Halten flourid i det vatten som används av dryckesbolaget Kiviks Musteri i Kivik har vid ett tillfälle i oktober av bolaget angivits som liggande över gällande gränsvärde. Detta enligt en officiell veterinär, OV. Bolaget har själva kallat vattnet för otjänligt men poängterar att halten flourid inte utgör någon risk för konsumenter. Inga produkter har återkallats.
Läs mer...
Misstänkt köttfusk i Årjäng
Vid en kontroll nyligen som Årjängs kommun genomförde av en vad man kallar en butiksverksamhet påträffades stämplar på förpackningar med kött som var felaktiga. Kommunen kontaktade Livsmedelsverket som vid en kontroll enligt uppgift påträffade 11 ton kött som inte var korrekt märkt. En ägare av verksamheten säger att det inte varit frågan om någon butiksverksamhet utan att man är en charkfabrik. Samtidigt medger man fel. Man uppger också att man nu riskerar att göra konkurs.
Läs mer...
Avslöjare av köttskandal blev årets veterinär
Igår korade tidningen VeterinärMagazinet årets veterinär. Priset fick Shwan Kareem, stadsveterinär i Stockholm, för sitt avslöjande av en köttskandal.
Läs mer...
Mögelgift i mullbär från Turkiet
Det nederländska livsmedelsverket larmar om att en sändning mullbär från Turkiet innehåller mögelgift i en halt nästan fem gånger över det europeiska gränsvärdet. Bären har sålts även till Sverige.
Läs mer...
Livsmedelsverket måste betala nytt skadestånd till Bäsinge Slakteri
Som FoodMonitor berättat om tidigare i år så beslutade Justitiekanslern, JK, att Livsmedelsverket skulle betala skadestånd till slakteriet Bäsinge Slakteri AB i Krylbo efter det att myndigheten slarvat. Nu är det dags igen. Denna gång ...
Läs mer...