Polis varnar för hushållsapparater uppkopplade mot internet
Hushållsapparater kan användas av hackers för att stjäla din identitet eller pengar ur dina bankkonton. Det varnar nu en brittisk polischef för.
Läs mer...
Konsument: Yoghurt från Arla gav stickningar i tungan – kvalitetsproblem hos leverantör – många drabbade
En konsument ringde nyligen till Jönköpings kommun och berättade att denne känt stickningar på tungan, domningar i gommen, och kli i halsen, efter att ha ätit produkten ”Grekisk Yoghurt Vanilj” från mjölkbolaget Arla. Enligt uppgift är orsaken ett problem hos en av bolagets leverantörer. Enligt Livsmedelsverket är många konsumenter drabbade. Arla har fått in ett 60-tal reklamationer.
Läs mer...
Philips kommenterar inte Konsumentverkets brev om att stoppa nappflaskan Philips Avent
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har Konsumentverket, efter att ha tagit emot ett larm från en mamma, bett företaget Philips AB i Stockholm att överväga ett frivilligt stopp av försäljningen av nappflaskan Philips Avent. Men Philips har hittills inte stoppat produkten och vill inte ge några kommentarer.
Läs mer...
Mamma larmar: Locket till nappflaskan Philips Avent nära att kväva barn – blev en sugpropp
I dagarna höll ett 9 månader gammalt barn på att kvävas av locket till nappflaskan Philips Avent från företaget Philips Nordic i Stockholm. Som tur var uppmärksammade mamman situationen i tid och lyckades dra bort locket från barnets ansikte. Locket satt fast som en sugpropp. Nu begär Konsumentverket att bolaget svarar på frågor.
Läs mer...
Föreläggande med vite mot Kalvenäs Kött
Läs mer...
sl38
Nya vidriga bilder på hanteringen av höns på skandalslakteriet Håkantorp Slakteri
LEDARSTICK Som FoodMonitor berättat om tidigare så har länsstyrelsen lagt ett förbud mot slakten på hönsslakteriet Håkantorp Slakteri AB i Vara. Det är ett agerande i rätt riktning. Foto: Livsmedelsverket.
Läs mer...
Jordbruksverket: Svinpesten kryper närmare Sverige
Den afrikanska svinpesten är en virussjukdom riskerar att slå undan benen på den svenska grisnäringen. Viruset finns numer i vårt närområde. Det meddelar Jordbruksverket.
Läs mer...
Kundvagnsgarage har brunnit två nätter i rad på ICA i Filipstad
Två nätter i rad har det brunnit i ett kundvagnsgarage på ICA Kvantum i Filipstad. Totalt har ett 20-tal kundvagnar brandskadats utöver garaget. Det rapporterar sajten nwt.se.
Läs mer...
Osttillverkare i Halmstad släppte ut tvättvatten i dagvattenbrunn
Läs mer...
Konsument:
DN använder KO:s debattartikel om abonnemangsfällor
– till abonnemangsfälla
Nyligen skrev konsumentombudsmannen, KO, Cecilia Tisell en debattartikel på Dagens Nyheter om att många konsumenter luras in i abonnemangsfällor. Nu har en konsument anmält till Konsumentverket att den debattartikeln används av tidningen till just en abonnemangsfälla.
Läs mer...
Tiametoxam har påträffats i svensk grönkål
Läs mer...
Jordansk okra stoppas – innehåller 200 gånger mer bekämpningsmedel än tillåtet
Läs mer...
sl89
Länsstyrelsen förbjuder Håkantorp Slakteri att transportera och slakta fjäderfän
I fredags fattade Länsstyrelsen i Västra Götalands län beslut om att förbjuda slakten av fjäderfän på slakteriet Håkantorp Slakteri i Vara. Även transporterna av fjäderfän förbjuds. Samtidigt kommer uppgifter om rädda och apatiska djur som upptäckts på slakteriet. Foto: Livsmedelsverket.
Läs mer...
Länsstyrelsen larmar om falska djurskyddskontrollanter
De senaste veckorna har Länsstyrelsen Värmland fått två samtal från djurägare i länet som fått besök av personer som sagt att man fått uppdrag att göra förkontroller och som krävt att få tillgång till djur och djurutrymmen. Nu larmar länsstyrelsen om det inträffade på sin facebook-sida.
Läs mer...
Willys i Järfälla förbjuds att sälja ekologiska bake-off produkter från Dafgårds
Läs mer...
Coop fortsätter att försämra sitt poängsystem
LEDARSTICK Som FoodMonitor berättat om tidigare så förargade butikskedjan Coop i mars sina medlemmar genom att försämra villkoren i sitt poängsystem. Nu fortsätter bolaget i den riktningen genom att införa en så kallad poängtrappa.
Läs mer...
Livsmedelsverket åtalsanmäler Hultets Gårdsslakteri
Som FoodMonitor berättat om tidigare så återkallade nyligen Livsmedelsverket det godkännande som livsmedelsanläggning som slakteriet Hultets Gårdsslakteri AB i Lerdala hade. Nu åtalsanmäler myndigheten bolaget.
Läs mer...
sl86
OV: Fullgånget foster på Siljans Chark
I slutet av förra månaden upptäcktes ett fullgånget foster på slakteriet Siljans Chark i Mora. Leverantören finns i Jämtlands län.
Läs mer...
Pistolbeväpnade män rånade Netto i Herrljunga
En person kom strax innan stängningsdags in i en butik i Herrljunga som tillhör butikskedjan Netto Marknads Sverige AB. När han kommer fram till kassan drar han en pistol och tvingar två anställda att tömma kassorna på pengar. Det framgår av en anmälan bolaget gjort nyligen.
Läs mer...