Konsumentverket kritiserar Winefinders marknadsföring – igen
Läs mer...
livsmedelsverket byggnad
Officiell veterinär får varning av Livsmedelsverket
Läs mer...
Arla återkallar skivad Port Salut
Mjölkbolaget Arla meddelar att det kan finnas små hårda plastbitar i förpackningarna med skivad ost Arla® Familjefavoriter Port Salut 26 procent 750 gram. Därför återkallas nu produkten.
Läs mer...
ICA Nära i Enskede rånades
I dagarna ringde det på dörren till varuintaget på ICA Nära Tallkrogen i Enskede. Men personalen såg ingen i titthålet på dörren. Då öppnade de dörren. En gärningsman tränger sig då in.
Läs mer...
Skyddsombud vill att Arbetsmiljöverket tvingar Axfood att fixa läckande fläktar på Dagab inköp & logistik
Läs mer...
Mögelgift 30 gånger över gränsvärde i parti med pistagenötter från USA
Läs mer...
Djurbonde i Stockholms län skickade kraftigt förorenade lamm till slakt
I dagarna ankom 20 lamm med enligt Livsmedelsverket ”för livsmedelssäkerheten oacceptabla föroreningar”till ett slakteri. Det framgår av en anmälan till länsstyrelsen. Bilden: Gödselförorenat lamm. OV: ”Lammet är bedövat och avblodat och upphängt i bakbenet inför uppslaktning”. Foto: Livsmedelsverket.
Läs mer...
h37
Självdöda höns på Håkantorp Slakteri hade tecken på akuta frakturer
Nyligen åkte slakteriet Håkantorp Slakteri AB i Vara och hämtade höns hos några äggbönder. På slakteriet kunde sedan den officiella veterinären, OV, på plats konstatera att 75 av hönsen hade akuta frakturer. Foto: Livsmedelsverket.
Läs mer...
Livsmedelsverket kräver att Willys betalar 50 000 kronor för felaktig hantering av ekologisk produkt
Som FoodMonitor berättat om tidigare så förbjöd Järfälla kommun en butik tillhörandes butikskedjan Willys att sälja bake off-bröd från livsmedelsföretaget Dafgårds i Källby som var märkt ekologiskt. Butiken var inte certifierad för det. Nu kommer efterspelet. Livsmedelsverket kräver att Willys betalar 50 000 kronor i sanktionsavgift för tilltaget.
Läs mer...
Officiell veterinär skadad på Skövde Slakteri
Läs mer...
Föreläggande vid vite mot gårdsslakteri i Kristinehamn för avsaknad av mikrobiologiska analyser
Läs mer...
Anmälan om snusk på fågelslakteri
Läs mer...
Aflatoxin i majs-och maniokmjöl från Ghana
Det schweiziska livsmedelsverket larmar om att mögelgiftet aflatoxin i för höga halter upptäckts i ett parti majs-och maniokmjöl, av märket Banku Mix, från Ghana. Totalt handlar det om 2 460 kilo.
Läs mer...
Kniv- och pistolbeväpnade maskerade män rånade köttaffär i Strömstad
Läs mer...
SVA riktar kritik mot Livsmedelsverkets agerande på viltslakterier
På Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, har man märkt försämringar de senaste åren när det gäller hur officiella veterinärer, OV, på Livsmedelsverket agerar på viltslakterier. Det finns nu betydande friktion mellan myndigheten och branschen. Torsten Mörner som är Statsveterinär på SVA ser bristande kompetens hos OV som en av de viktigaste orsakerna till problemen.
Läs mer...
Testosteron i skånsk ko var inte doping
Läs mer...
Livsmedelsverket dubbelbemannar på slakteri där ägaren påstås vara ”gränsande till hotfull”
Förhållandet mellan Livsmedelsverket och ägaren till ett slakteri i Mellansverige har den senaste tiden försämrats så till den grad att myndigheten av arbetsmiljöskäl sett sig nödda att dubbelbemanna vid besiktningar av djur. Slakteriägaren ställer sig frågande och har överklagat den ökade kostnaden till förvaltningsrätten.
Läs mer...
mDSC 0002
Wermlands Mejeri breder ut sig allt mer i butikshyllorna
– har planer på laktosfritt
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har mjölkbolaget Arvikabygdens Mejeri i Glava nyligen ansökt om konkurs. Men för Wermlands Mejeri i Värmlands Nysäter, som man tidigare konkurrerade med, är situationen en helt annan. Lönsamheten är bra och mejeriet breder nu ut sig allt mer i butikshyllorna på ICA och Coop i Värmland.
Läs mer...
p82
Poppels Bryggeri klättrar på Systembolagets listor
Bryggeriet Poppels Bryggeri i Jonsered meddelar att man avancerade från en 6:e plats till en 2:a plats för svenska hantverksbryggerier i försäljningen på Systembolaget år 2017. Det handlar om en försäljningsökning på hela 50 procent till 616 000 liter jämfört med föregående år. Foto: Poppels Bryggeri.
Läs mer...
k31
Arvikabygdens Mejeri ansöker om konkurs
I morgon hålls ett edgångssammanträde i Värmlands tingsrätt som gäller mjölkbolaget Arvikabygdens Mejeri AB i Glava. Bolaget är enligt konkursförvaltaren på obestånd.
Läs mer...