gr30
Jönköpings kommun: råttor hos Asia Grossisten – väktare har satts in
Vid tillsynsbesök i dagarna som Jönköpings kommun gjort hos grossisten Asia Grossisten i Jönköping har råttspillning och levande råttor upptäckts. Trots ett saluförbud fortsatte bolaget enligt uppgift att sälja mat. Då posterade kommunen ut väktare.
Läs mer...
Ännu ett föreläggande med vite mot Hälsingestintan Mobilslakteri
Läs mer...
jordbruksverket20
Veterinärer överklagar allt fler beslut tagna av Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård
De senaste tre åren har antalet överklagningar av beslut från Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård, som finns i Jordbruksverkets lokaler i Jönköping, på årsbasis mer än fördubblats. Antalet inkomna ärenden och meddelade beslut har inte ökat i motsvarande grad. Förra året avgjorde nämnden 152 ärenden. Foto: Jordbruksverket.
Läs mer...
Flera myndigheter: Utbrottet av campylobacter är över
Det utbrott av campylobacter som var kopplat till svensk kyckling som började under 2016 och som pågått i nästan ett år är över. Det konstaterar nu flera myndigheter.
Läs mer...
sugga20
Sugga på Skövde Slakteri hade svårt att stå
Nyligen levererades det två suggor med långa klövar tills slakteriet Skövde Slakteri i Skövde. Enligt den officiella veterinären, OV, på plats utsattes djuren för onödigt lidande under transporten till slakteriet. Foto: Livsmedelsverket.
Läs mer...
Konsumenter: SverigesEnergi lurar oss i Elgigantens butiker
Anmälningarna mot elmarknadsbolaget SverigesEnergi elförsäljning AB strömmar för närvarande in till Konsumentverket. I några av de senaste beskriver konsumenter hur de luras av bolaget i butikskedjan Elgigantens butiker, som säljer bland annat köksutrustning. På Elgiganten är man förvånad över uppgifterna.
Läs mer...
gris31
OV: Stort öppet och delvis sytt sår på gris på Siljans Chark
Vid en levandedjursbesiktning på slakteriet Siljans Chark i Mora tidigare denna månad upptäcktes en gris med ett stort sår i sidan. Såret var delvis sytt. Ändå hade en grisbonde skickat djuret till slakt. Det strider motgällande lagstiftning. Även transportören kan nu komma att misstänkas för brott. VARNING FÖR STARK BILD! Foto: Livsmedelsverket.
Läs mer...
Larm om utbrändhet på Sektionen Grova Brott Polisområde Stockholm Syd
Situationen för de 50 utredare och 5 gruppchefer på Sektionen Grova Brott Polisområde Stockholm Syd är nu så illa att de nyligen lämnat in en gruppanmälan inom polisen om psykisk överbelastning. Detta enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket i dagarna.
Läs mer...
Sexuella trakasserier på Axfood:s lager
Läs mer...
Martin & Servera kontaktar 534 kunder om Kronfågels osäkra salladskyckling
Läs mer...
kr35
Skolelever serverades rå kyckling från Kronfågel
Läs mer...
Uppgift: Dafgårds har påvisat salmonella i malet kött från Sverige
Läs mer...
Anställd: Livsmedelsföretag i Södra Sverige säljer utländsk köttfärs som svensk
Läs mer...
Anmälare: råttor på italiensk restaurang i Stockholm
Läs mer...
Importör JO-anmälde Livsmedelsverket
Läs mer...
Utbrott av salmonella
– ägg från Polen misstänks vara smittkälla
Det pågår för närvarande ett utbrott med 10 fall där salmonella bekräftats. En epidemiologisk utredning pekar på att smittkällan kan vara ägg från Polen.
Läs mer...
be83
Polska äpplen med bekämpningsmedel stoppades innan de nådde svenska skolor
Tack vare Livsmedelsverkets nationella kontrollprogram och ett snabbt ingripande av grossisten SabaFruit AB i Helsingborg kunde i dagarna cirka 16 ton äpplen av sorten Paula Red med för hög halt bekämpningsmedel stoppas. Det lyckades man göra innan äpplena nådde kunderna som är svenska skolor. Foto: Livsmedelsverket.
Läs mer...
Livsmedelsverket ansöker om utdömande av vite mot Landerstedts Slakteri
Läs mer...
gris35
Förundersökning mot djurägare och bolag som transporterat grisar till HKScan läggs ner
I början av februari upptäckte officiella veterinärer på slakteriet HKScan i Kristianstad slaktkroppar av svin som hade många brännmärken på sig. Livsmedelsverket åtalsanmälde djurägare och det bolag som transporterat djuren. Nu lägger Åklagarmyndigheten i Uddevalla ner förundersökningen. Foto: Livsmedelsverket.
Läs mer...