pskTunna skivor i miniförpackning
Pärsons Tunna skivor lanseras nu i en miniförpackning à 120g, anpassat för mindre hushåll. Den mindre förpackningen kommer i 5 smaker och ska också marknadsföras som en smart lösning på ett växande matsvinn.
− Som producent av Sveriges mest sålda pålägg vill vi kunna erbjuda smarta frukostlösningar för alla typ av hushåll - oavsett om man bor ensam eller har en stor familj. Genom att addera en miniförpackning till vårt sortiment kan alla typ av hushåll äta Tunna skivor alla veckor om året, säger Carina Lauer, Head of Category Cold Cuts HKScan.
Enligt HKScan finns det även miljömässiga fördelar. Enligt Livsmedelsverket slängs 1 miljon ton matavfall varje år i Sverige. Störst andel matsvinn står hushållen för som varje år slänger 239 000 ton mat som hade kunnat ätas, vilket ger konsekvenser för både jordens resurser och för familjers plånböcker, konstaterar man.
− Svenskarnas vanor av att slänga stora mängder mat i onödan har under flera år varit ett omdiskuterat ämne och det är ständigt aktuellt att hitta smarta lösningar. Genom att erbjuda ett mini-pack som alternativ till den vanliga förpackningen, kan vi möta olika hushålls behovsmängd av frukostpålägg samtidigt som vi skapar förutsättningar för ett minskat matsvinn, säger Carina Lauer.
Pärsons miniförpackning med Tunna skivor lanseras i butik under vecka 16 och kommer i smakerna rökt- och kokt skinka och rökt salami med köttursprung Sverige, rökt kalkon med råvaruursprung Tyskland samt örtkryddad kyckling med kyckling från Danmark.
/FoodMonitor