Arvid Nordquist återkallar Weetabix Original 430 gram
Som FoodMonitor berättat tidigare så har det gått ut ett EU-larm om produkten Weetabix Original 95 procent fullkorn. Detta efter det att en dansk konsument påträffat råttspillning i produkten. Idag meddelar grossisten Arvid Nordquist H.A.B. i Solna att man återkallar förpackningar med bäst före datum den 4 mars 2016.
”Dessa har stoppats för försäljning och kasserats, samtliga kunder har informerats. Konsumenter som köpt produkten kan lämna tillbaka den till närmaste butik och ersätts då för sina utlägg eller får om så önskas en annan produkt istället”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
”Faran för att konsumenter ska bli sjuka på grund av detta ses som liten och vår leverantör har inte mottagit några fler reklamationer. Vi har en nära dialog med vår leverantör som utrett saken mycket noggrant tillsammans med de brittiska myndigheterna. Utredningen har visat att sannolikheten är mycket liten för ett upprepande men vi väljer som en försiktighetsåtgärd att återkalla den aktuella batchen detta till trots.”
/FoodMonitor
Läs mer: Larm: Råttspillning i frukostflingor