Har kapslar med "Norwegian Salmon oil" orsakat ett dödsfall?
En konsument har i dagarna anmält till Livsmedelsverket att hans fru började äta en kapsel om dagen av "Norwegian Salmon oil extra virgin" i början av september förra året. I slutet av samma månad avled hon plötsligt. Obduktionen visade, enligt anmälan, en "liten mikroskopisk fettanlagring i hjärtat".
"Var helt frisk, tog inga mediciner förutom den här omega 3 under hennes 2 sista veckor i livet", skriver maken i en anmälan som nått Livsmedelsverket.
Maken tog först kontakt med Läkemedelsverket. Men eftersom de inte har tillsynen över kosttillskott blev han ivägbollad till Livsmedelsverket. Men det är inte ens säkert att de har tillsynen utan det kan vara en kommun.
Enligt maken har den aktuella produkten bäst före datum 151205 och har batchnummer 6257-80. Den är även märkt "product of Norway".
FoodMonitor har inte lyckats få mer information i ärendet då en jurist på Livsmedelsverket maskerat vissa avgörande uppgifter.
FoodMonitor kan emellertid konstatera att myndigheten fick in anmälan den 7 januari men ännu inte korresponderat i ärendet vare sig med andra myndigheter, berörd tillverkare, eller anmälaren.
/FoodMonitor