re50
Rescued Fruits och Oatly prisas
Företaget Rescued Fruits AB i Helsingborg har utsetts till Årets Närproducent 2016, och havredryckstillverkaren Oatly AB i Malmö till Årets Livsmedel-/Dryckesproducent. Det meddelar mässarrangören Easyfairs vars mässa Food Chain Nordic drar igång imorgon i Malmö.
”Intresset för priserna har i år har varit rekordstort och juryn, som består av representanter från mässarrangören Easyfairs samt Lennart Wikström, chefredaktör på tidningen Svenska Livsmedel, har haft ett gediget arbete att utse vinnarna”, skriver Easyfairs i ett pressmeddelande.
Rescued Fruits är ett företag som tar tillvara frukt som slängs. Nomineringen lyder: ”För framgångsrikt aktionsorienterat entreprenörskap som har vuxit från en liten idé till något större. Smart placerat i frukt och gröntklustret i Helsingborg”.
"Det är jätteroligt och väldigt värdefullt för oss och den här idén att få den här typen av uppmärksamhet - det betyder att vi är på rätt väg", skriver Cecilia Larsson på Rescued Fruits, i ett mejl till FoodMonitor.
Oatly omvandlar fiberrik havre till bland annat drycker och glass. Nomineringen lyder: ”En klart lysande stjärna, som varit djärv i sin marknadsföring och kommunikation och som hamnat helt rätt i trenderna. Växer med 25 procent per år”.
På Oatly uppskattar man också sin utmärkelse.
”Vi är otroligt glada och stolta över utmärkelsen. Den är ett fint erkännande till alla våra medarbetare för deras engagemang och arbetsinsatser. Jag ser också priset som ett kvitto på att våra värderingar går hand i hand med hur allt fler tänker och känner – hälsa och klimatet ligger människor varmt om hjärtat”, skriver Cecilia Sjöholm, kommunikationsdirektör på Oatly, i ett mejl till FoodMonitor.
Prisutdelning sker imorgon klockan 15:30 på Malmömässan.
/FoodMonitor
Bilden till vänster på Rescued Fruits, foto: mplusm/Martin Bergström.