laIMG 0593
Konsument:
Metallbitar i godis från Turkiet
– grossisten K & M Gross informerar inte kunder – larm förbereds
En konsument har enligt en anmälan till Stockholm stad upptäckt metallbitar i godiset Toffee av märket Eletat från Turkiet. Totalt ska det aktuella partiet omfatta 5 pallar som enligt uppgift grossisten K & M Gross AB i Hässleholm sålt till två ICA-butiker, Bergendahl Food AB, och 29 andra kunder i Sverige. Men kunderna får inget veta eftersom K & M Gross anser sig vara utsatta för sabotage.
– Vi påstår att det är sabotage att det är något påhittat, säger en representant för K & M Gross AB som kallar sig för Kreso men som inte vill uppge sitt fullständiga namn eller om det är han som är vd (enligt Bolagetsverket heter vd:n i K & M Gross AB Kreso Penatjak).
FoodMonitor publicerar idag hela listan på de kunder till K & M Gross AB som köpt det aktuella godiset. Bolaget visste enligt uppgift om konsumentens anmälan redan den 10 mars. Det medger man idag.
Enligt uppgift förbereder just nu Hässleholms kommun och Livsmedelsverket för ett europeiskt livsmedelslarm, ett så kallat RASFF, om det aktuella godiset.
Läs vidare på FoodMonitor Plus
/FoodMonitor
Foto: Stockholms stad.