70 svenska företag med i utredning om otillåten hantering av fisk och kräftdjur
Som FoodMonitor berättat om tidigare så utreds ett företag i Växjö för att inte ha registrerat sin hantering av fisk och skaldjur. Fisken och skaldjuren såldes via en fiskauktion i Göteborg. Nu står det klart att fisken och skaldjuren sedan gått till 70 andra företag runt om i landet. Däribland flera välrenommerade fiskföretag. Många av företagen finns i Göteborg och Stockholm.
Totalt handlar det om 9 kilo abborre, 2 392 kilo gädda, 4 419 kilo gös, och 5 898 kilo signalkräfta.
LÄS OCKSÅ: Växjö kommun: Företagare hanterade fisk i anläggning som inte registrerats
En av de drabbade kunderna i Göteborg hade köpt 3.3 ton fisk och kräftor som kom från det aktuella företaget i Växjö. Företaget håller nu på med att återkalla det som kan återkallas.
– Det är besvärligt och det är jobbigt. Jag kan inte säga att det är något fel på fisken. Vi har inte fått några klagomål från de kunder som har köpt fisken, säger en källa på det företaget.
Fisk och kräftor från Växjöföretaget kan enligt uppgift även ha hamnat hos företag i Danmark. Livsmedelsverket överväger därför att informera sin danska motsvarighet.
Göteborgs stad har begärt att allt ska återkallas av fiskauktionen. Men med största sannolikhet är fisken och kräftorna redan uppätna av konsumenter.
/FoodMonitor