Löfbergs optimerar kaffe och spar pengar åt kunder med ny bärbar utrustning baserad på Raspberry Pi
Kaffebolaget Löfbergs i Karlstad och maskintillverkaren 3TEMP i Arvika har tillsammans utvecklat en unik bärbar utrustning för att mäta partikelstorleken på malt kaffe. Apparaten kan användas för att förbättra smakupplevelsen för alla som själva maler kaffe. Och även på de stora kaffe- och restaurangkedjorna.
– Utvecklingsarbetet har pågått i två år, så det känns jättebra att äntligen få presentera den här nyheten. Det är ett resultat av vår strävan att säkerställa den goda smaken, och gör att fler kommer dricka godare kaffe. Det här stärker vår position på marknaden, både i Sverige och internationellt och leder förhoppningsvis till fler och nya affärer, säger Lars Appelqvist, vd på Löfbergs, enligt ett pressmeddelande.
Den nya mätutrustningen är baserad på en Rasberry Pi (en enkortsdator /red), en kameramodul, och en uppsättning lampor. Mjukvaran har enligt uppgift 3TEMP utvecklat. Efter att ha tagit ett kort räknar apparaten ut medelvärdet på partikelstorleken på det analyserade kaffepulvret och kommunicerar resultatet trådlöst via wifi till en mobiltelefon.
Björn Westin, International Business Manager på segmentet out of home på Löfbergs, visar här i detalj hur apparaten fungerar:
l85
Björn Westin har redan haft användning av utrustningen på fältet när det gäller Löfbergs segment out of home. Bolaget har enligt uppgift besökt ...
Läs vidare på FoodMonitor Plus
HÅKAN FRISELL

t20