k30
Omfattande verksamhet med svarttaxi på Karlstads stora kroggata
LEDARSTICK Det stod i lördags natt ett gäng på 10 personer som erbjöd svarttaxi på Karlstads kroggata mitt i centrum. Några meter bredvid står polisen och ingriper inte. Så har det sett ut de senaste åren.
Svarttaximännen går på alla de kan, gärna berusade personer som precis lämnat en av de många krogarna i staden, och erbjuder resor till priser lägre än de seriösa taxibolagen.
Männen, som kan tillräckligt bra svenska för att kunna småprata, för med sig sina kunder cirka 30 meter bort till en parkeringsplats vid Sveriges televisions lokaler. Där står deras bilar.
Det har varit oklart om svartaximännen även erbjudit sina kunder annat än enbart resor. Men tidigare denna månad skedde något ovanligt. Polisen stoppade en bil som tillhörde en av svartaximännen som verkar i Karlstad. Utöver att bevis för taxiverksamheten påträffades enligt uppgift alkohol och misstänkta tabletter i bilen.
FoodMonitor har uppgifter om att svarttaximännen lämnat över små påsar med okänt innehåll på Stora torget i Karlstad. Det ligger nära till hands att misstänka att det är frågan om droger.
Männen ...
Läs vidare på FoodMonitor Plus
/FoodMonitor

t20