pDSC 0078
Anmälan: Polisman angrep chaufför som inte vill göra polisanmälan
En av två polismän som stämt träff med en chaufför, en anställd på ett transportbolag som anlitas av butikskedjan ICA, på ICA:s lager i Jordbro blev enligt en anmälan i dagarna våldsam då chauffören inte ville göra en polisanmälan. Polisen har inlett en internutredning.
”Chauffören är hos kund, ICA, efter tidigare händelse där hot om våld uppstått mot chauffören. Tidigare anmält. Polisen ringer på grund av tidigare händelse upp chauffören och bestämmer ett möte på platsen, ICA lager. När polisen ankommer sätter sig i chauffören i ett fikarum tillsammans med två polismän. Där förklarar chauffören tidigare händelse för dem. Poliserna börjar sinsemellan diskutera och ifrågasätter chauffören, då de mött honom i bilen tidigare under dagen. Chauffören säger till polisen att han inte vill göra någon anmälan och då far en av polismännen mot chauffören och trycker upp honom mot väggen med knogarna mot halsen. Håller fast honom cirka 10-15 sekunder”, skriver det transportbolag chauffören arbetar på i en anmälan till Arbetsmiljöverket.
"Sen släpper de chauffören och lämnar platsen."
Händelsen har enligt uppgift polisanmälts.
Den tidigare anmälan som transportbolaget refererar till och som de två polismännen ville prata med chauffören om handlar enligt transportbolaget om ...
Läs vidare på FoodMonitor Plus
HÅKAN FRISELL

t20