Quorn rullar ut klimatfilmer
Livsmedelsföretaget Quorn meddelar att man rullar ut klimatfilmer som ska hjälpa konsumenter att äta klimatsmart. Satsningen börjar i Sverige.
– Vi upplever stort tryck i våra kanaler på information och kunskap. Sverige som marknad står ut på det sättet. Därför satsar vi på att göra den kunskap som vi faktiskt besitter tillgänglig för alla som vill göra klimatsmarta val, säger Ami Blackburn, European Brand Manager på Quorn Foods, enligt ett pressmeddelande.
Totalt planerar bolaget att släppa åtta minidokumentärer om forskning, fakta, och förebilder, under 2019. Dessutom väntas man släppa 12 inspirationsfilmer om klimatsmarta middagar.
Här är de första filmerna (källa: Quorn):
https://youtu.be/2F45Rv84CLo – ”Klimatbudget, förklarar enkelt och övergripande att olika livsmedel har olika klimatpåverkan och hur man med bara lite kunskap kan äta mer klimatsmart”.
https://youtu.be/Jwvz58lwjGQ – ”Hållbara matvanor, att ändra livsstil är inte alltid lätt. Som tur är finns det massor av forskning att ta hjälp av, beteendevetare Tess Kelly är specialiserad på kostförändring och ger sina bästa tips hur du lyckas ställa om dina matvanor”.
Avsnittet släpps inom kort – ”Klimatpåverkan, Louise Needham hållbarhetschef Quorn beskriver en lång resa som varit värd det i slutändan – för resultatet är ett verktyg som gör det enkelt för alla som vill göra klimatsmarta val”.
/FoodMonitor

t20