Stora Enso vill öka kunskapen om träfiberbaserat biokompositgranulat
Mässarrangören Easyfairs meddelar att företaget Stora Enso beslutat att för första gången ställa ut på Plastteknik Nordic, som arrangeras den 8-9:e maj på Malmömässan. Anledningen är att bolaget enligt uppgift vill öka kunskapen om det träfiberbaserade biokompositgranulat som sedan förra året produceras vid fabriken i Hyltebruk.
– Vår vision är att erbjuda en mötesplats, där branschöverskrivande affärsrelationer byggs som främjar hållbar innovation. Att Stora Enso nu vill investera i mässan, är en viktig milstolpe för oss, säger Charlotta Nordenfelt, projektledare, enligt ett pressmeddelande.
Stora Enso kommer enligt uppgift bland annat att visa upp biokompositgranulatet DuraSense™ som är en blandning av träfibrer, polymerer, och tillsatser. Granulatet används som råmaterial vid formsprutning och extrudering av produkter som traditionellt tillverkas uteslutande av plast.
”Det finns en ökad efterfrågan på marknaden för att minska användningen av fossila material i plast genom att ersätta dem, utan att äventyra produktegenskaperna. Varumärkesägare letar därför efter en ekonomiskt hållbar lösning för att klara av en grön omställning, och sänka sin miljöpåverkan och koldioxidavtryck”, skriver Easyfairs i pressmeddelandet.
/FoodMonitor
Fakta (källa: Easyfairs):
”Plastteknik Nordic är Nordens ledande branschmässa för material, plastteknik och cirkulära polymerflöden. Den arrangeras av Easyfairs Scandinavia, den 8-9:e maj på Malmömässan. För alla som arbetar inom branschen är mässan samt aktiviteter och seminarieprogram kostnadsfritt."
Mässans webbplats: www.plasttekniknordic.com

t20