Orkla Foods Sverige förvärvar Lecora
Matbolaget Orkla Foods Sverige AB i Malmö meddelar att man förvärvar familjeföretaget Lecora i Vadstena. Orkla utökar genom detta sin satsning på veganskt och vegetariskt.
– Genom förvärvet av Lecora kan vi nu erbjuda ett ännu bredare veganskt och vegetariskt sortiment som dessutom är helt växtbaserat och majoriteten utan allergener. Lecoras fina arbete med hållbarhet och lokala råvaror stärker våra ambitioner framåt om att vara det goda bolaget som gör gott för morgondagen. Vi ska utveckla och vårda det här starka och stolta varumärket vidare och sätter stort värde i Lecoras lokala förankring och kundernas och konsumenternas förtroende för produkterna, säger Henrik Julin, vd i Orkla Foods Sverige, enligt ett pressmeddelande.
– Jag är stolt och mycket nöjd att lämna över Lecora till Orkla Foods Sverige som ägare. Vi delar samma värderingar om lokal förankring och hållbart företagande, och jag är övertygad om att Lecoras fantastiska produkter nu kommer att nå ut till ännu fler konsumenter. Det är naturligtvis extra roligt att mina barn fortsätter vara del av verksamheten vidare, säger Tommy Salomonsson, vd och huvudägare av Lecora.
Lecora AB med cirka 35 anställda omsatte förra året 96 miljoner kronor.
Lecora AB kommer enligt uppgift att drivas som ett dotterbolag till Orkla Foods Sverige.
/FoodMonitor

t20