Livsmedelsföretagen anklagar Livs för att sprida felaktig lönestatistik
Bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen meddelar att fackförbundet Livs sprider felaktig lönestatistik i sin medlemstidning. Det framgår av ett pressmeddelande idag.
”Livsmedelsarbetareförbundet sprider felaktig lönestatistik. I sin medlemstidning Mål & Medel nummer 4/2019 anger Livs felaktigt att lönerna i snitt bara höjts med 1.6 procent. Enligt den partsgemensamma lönestatistiken är den korrekta siffran 3.4 procent, det vill säga en bra bit över löneökningen på två procent som fack och arbetsgivare kommit överens om”, skriver Livsmedelsföretagen i pressmeddelandet.
– Jag vill verkligen tro att det här är ett misstag från Livs sida och inte ett sätt att med hjälp av förvanskad statistik försöka positionera sig inför kommande avtalsförhandlingar. Hur man än vänder och vrider på den gemensamma statistiken så ser man att den genomsnittliga löneökningen är långt över både vad Livs anger och vad vi kommit överens om. Vi vill ha en god relation med Livs och drar därför ett streck över detta. Nu ser vi fram emot en ärlig och konstruktiv avtalsrörelse som utgår från korrekt fakta, säger Henrik van Rijswijk, förhandlingschef på Livsmedelsföretagen, enligt pressmeddelandet.
FoodMonitor söker Livs för en kommentar.
/FoodMonitor

t20