Konsumenter illamående av Eldorado Ananas
Två konsumenter har i dagarna anmält till Konsumentverket att de blivit illamående efter att ha ätit produkten ”Eldorado Ananas i skivor i egen juice 567 gram” från butikskedjan Axfood. Bolaget har inlett en utredning.
”Både min fru och jag åt ett par skivor. Konstigt var det att man fick en stark smak av tenn medan man äter skivan. Det tog cirka en halvtimme innan vi båda fick känsla av illamående och att man kanske höll på att svimma. Då misstänkte vi att ananas skivorna var orsaken”, skriver konsumenterna i anmälan.
”Överraskning fick vi när vi tömde ananasburken då insidan av burken var rostig och täckt med mörkgråa fläckar. Nästa dag köpte jag en ny burk från samma livsmedelsbutik då tänkte jag att man måste bli säker innan man anmäler det. Den andra burken är också mycket rostig på insidan. Datummärkning på burkarna 2020‐12‐06 och de köptes i Köping.”
Axfood meddelar att man undersöker saken.
”Vi är ledsna över att konsumenten haft den här upplevelsen. Konsumenten har inte kontaktat oss, utan vi fick först i förra veckan kännedom om ärendet via Stockholm Stad. Vi tog då direkt kontakt med leverantören. För att kunna spåra just de här aktuella burkarna behöver vi streckkoden som finns på locket och den har vi inte lyckats få och därför är det svårt att finna vad som eventuellt gått fel. Men utredning pågår. Något liknande klagomål, från annan konsument, har inte kommit in när det gäller den här produkten”, skriver bolaget i ett mejl till FoodMonitor.
/FoodMonitor

t20