Avtal träffat om att sälja Fazer Food Services
Livsmedelskoncernen Fazer meddelar att man har avtalat om att sälja Fazer Food Services till Compass Group PLC. Men innan affären blir av måste den först godkännas av EU-kommissionens konkurrensmyndighet.
”Vi ser intressanta tillväxtmöjligheter i alla Fazer-koncernens verksamheter, där varje del har sina specifika investeringskrav. För att fokusera våra insatser och möjliggöra tillväxt, behöver vi anpassa och effektivisera vår verksamhet. Vi är mycket glada över att Compass Group PLC blir ny potentiell ägare till Fazer Food Services. För Fazer Food Services inleds en ny fas med ett ännu tydligare fokus på tillväxt och utveckling av verksamheten. Fazer-koncernen kommer i sin tur investera de medel som erhålls från försäljningen i förverkligandet av sin tillväxtstrategi”, säger Christoph Vitzthum, vd och koncernchef för Fazer-koncernen, enligt ett pressmeddelande.
”Transaktionen har överenskommits till ett rörelsevärde uppgåendes till cirka 475 MEUR, exklusive justeringar till följd av tillträdesbokslut och potential till uppsida enligt tilläggsköpeskilling”, skriver Fazer i pressmeddelandet.
/FoodMonitor

t20