Växjö kommun bekräftar avvikelse på pizzeria som säljer pizzan ”Vegan special” innehållandes animaliska ingredienser
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har en pizzeria i Växjö, Pizzeria Palermo, marknadsfört och sålt pizzan ”Vegan special” innehållandes animalisk ost. En konsument larmade. Nu har livsmedelskontrollen på Växjö kommun gjort ett kontrollbesök och kan bekräfta avvikelsen.
”Pizzerians meny på köpsidan Hungrig.nu samt hämtmenyn som kunden kan ta hem och beställa ifrån, ingår ostar av animaliska råvaror till produkten Vegan Special (pizzaost, feta ost, samt mozzarellaost). Enligt svenska akademins ordbok är definitionen av vegan-ism, en kost som enbart består av vegetabiliska råvaror. Att då kalla en pizza som innehåller tre animaliska ingredienser, är missvisande och dessutom farligt. En person som inte tål mjölkprotein kan drabbas av en allvarlig allergisk reaktion”, skriver kommunen i en kontrollrapport.
När FoodMonitor kontaktar Pizzeria Palermo så säger man att man inte vet om den aktuella pizzan är vegansk eller inte.
Vegan special finns fortfarande till försäljning på hungrig.se.
Så här presenteras pizzan på hungrig.se:
”Vegan special
VEGAN SPECIAL 95 KRONOR
Tomatsås, Ost, Champinjoner (färska), Paprika (färsk), Oliver, Fetaost, Mozzarellaost, Tomater (soltorkade), Tomater (färska), Ruccolasallad”
Detta trots att, enligt Växjö kommun, pizzerian sagt att de ska ta bort Vegan special från sina menyer.
Till FoodMonitor säger hungrig.se att ”vi måste plocka bort och ändra i menyn”.
DENNA ARTIKEL UPPDATERAS LÖPANDE!
UPPDATERAD
Hungrig.se vidtar åtgärder.
"Ni har tidigare idag kontaktat oss angående oegentligheter med ovan nämna restaurang. Vidare har ni informerat om en livsmedelsgranskning genomförd av Växjö Kommun gällande restaurangen i fråga vilken påpekade flertalet allvarliga brister. Vi har med bakgrund av denna information tillfälligt stoppat all försäljning från denna restaurang och tagit kontakt med restaurangen i fråga för vidare åtgärd", skriver hungrig.se i ett mejl till FoodMonitor.
HÅKAN FRISELL
LÄS OCKSÅ: Pizzeria i Växjö kallar pizza som innehåller animalisk ost för ”vegan special”

t20