Arla lär svenskarna hur man vispar till perfekt grädde
Mjölkbolaget Arla meddelar att man märkt att det finns en viss osäkerhet bland svenskarna över hur till de ska få till perfekt vispad grädde. Därför går man idag ut med praktiska tips och råd.
”När grädde ska vispas är det vanligt att den blir för rinnig att klä in tårtan i, eller att den snabbt övergår till smör. För att underlätta och undvika komplikationer som kan leda till utebliven jordgubbstårta på midsommar tar Arla sitt ansvar som ledande mejeriföretag och går ut med tips och råd för hur svenskarna bäst kan vispa grädde till midsommartårtan”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
De här tipsen och råden ger Arla när du ska vispa grädde (källa: Arla):
”Vispgrädde med hög fetthalt är lättare att vispa. Understiger fetthalten 30 procent är den för mager för att vara vispbar och stabil på egen hand. Laktosfri vispgrädde innehåller ofta en lägre fetthalt än vanlig vispgrädde och kan därför ta lite längre tid att vispa till perfekt fluffig konsistens.”
”Vispgrädde som är för varm är svårvispad och blir lätt till smör. Kyl därefter grädden till 5 grader Celsius, gärna i 12 timmar före du vispar den. Du kan med fördel även kyla bunken.”
”Vispa långsamt med lätt lutad bunke för att tillåta luft att komma in. Det gör grädden fluffigare.”
”När det är lätt att bilda toppar med vispen är grädden luftig och färdig.”
”Utan visp kan du fylla upp en återförslutningsbar förpackning till hälften och därefter skaka den förslutna förpackningen till grädden blir fluffig.”
”Kanske det viktigaste tipset av alla, är att komma ihåg att ta med sig en kylväska med kylklampar när man åker och handlar. Grädde som åkt runt i butiken och sedan kanske i en varm bil, smakar inte bara sämre utan blir inte stabil och då spelar det ingen roll om man följt alla andra tips!”
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=ikvrSWSzluo
/FoodMonitor

t20