Konsument: restaurang i centrala Göteborg återanvänder gamla matrester
I dagarna fick Livsmedelsverket in en anmälan som gäller snusk på en namngiven restaurang i Göteborg. Enligt anmälan ska restaurangen ha återanvänt gamla matrester.
”Jag har fått till kännedom att en restaurang i centrala Göteborg plockar upp gamla matrester och säljer dessa på nytt. Det vill säga redan sålda och använda matrester ur en sophink som personalen samlat in när de plockar undan från tallrikarna från borden. Mat som folk har lämnat på tallriken efter att ha ätit buffé på restaurangen. Detta, till exempel kött, har sorterats upp ur sophinken och lagts ut på nytt och blandats i till exempel en sås på nytt till försäljning i buffén till nya gäster som kommer”, skriver anmälaren.
"Detta får inte fortsätta! De tjänar pengar på förbrukad redan såld mat som folk har lämnat att slänga!"
Göteborgs Stad meddelar att man hittills inte vidtagit någon åtgärd eller skrivit någon kontrollrapport i ärendet.
(Det är viktigt för kontrollmyndigheter att snabbt kontrollera den här typen av uppgifter. Både för konsumenternas och den utpekade restaurangens skull. Livsmedelskontrollen på Göteborgs Stad borde ta tag i det här ärendet så snart som möjligt /red)
/FoodMonitor

t20